söndag 30 januari 2011

Glutenfritt!

Gluten- och laktosfria cupcakes har det bakats i helgen då vi fick besök av familjen för att fira födelsedagar. Min brors flickvän äter gluten- och laktosfritt så vi testade den här mixen för att göra det enkelt för oss. De blev goda  men smakar lite mer "nyttigt" än vanliga cupcakes. Som om de var gjorda på grahamsmjöl ungefär.

För att göra dem lite mer kalasiga vispade jag ihop en Chokladfudge Frosting på laktosfritt smör.
Receptet kommer från Joy of Baking och det blev super-smarrigt. Toppade med blandat strössel.

Chokladfudge Frosting:
(ca 16 cupcakes)
120g 70% mörk choklad
150g mjukt osaltat smör
160g florsocker
1,5tsk vaniljarom

Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under vispning. Tillsätt vaniljen. Vispa ljust och fluffigt. Tillsätt chokladen under vispning. Vispa slät.

Mycket vispa blir det så elvisp rekommenderas! : )

Inga kommentarer: