söndag 7 mars 2010

Vårkänslor

Visst får man lite vårkänslor när solen tittar fram, trots att snön ligger kvar och det fortfarande är kallt. Det känns på något sätt i luften. Fåglarna sjunger lite högre, människor vågar sig ut på långa promenader och man får lusten att sätta saxen i nya fräscha våriga tyger!

Först ut är några plagg i JNYDesigns härliga tyger. Det rosa "vågade ränder" tyget får mig att tänka på hallonsorbet. Klänningen i stl 74/80 är en present till Sofies lilla I, som tack för att hon har samordnat så många tygbeställningar och samfrakter. Tack!
Blev så kär i tyget att jag sydde en identisk klänning i stl 86/92 till vårt lilla busfrö I, som ska matchas med svarta capri-leggings.

Mössan i turkosa stjärnor är till E. Tycker att den gröna stjärnmössan blir för stor efter lite användning, ( är lite sugen på att ta över den men undrar om den passar till svarta trenchcoat looken :-) ) men han växer väl i den.
Storleken är densamma som till djungelmössan men är helt i jersey, och den stretchar så mycket att den är precis lagom. Passar dessutom kanonfint till hans nya vårjacka!

Mönster: Mössa - Alvinea (som tidigare, stl 52), Klänning "Sy og strik börnetöj 0-3år" Welinder stl 74/80 & 86/92 båda i tunikalängd. Borde ev. ringas ur lite i halsringningen.

Material: Jersey med lycra från JNYDesign och svart muddväv från stoff & stil

2 kommentarer:

LizA sa...

Supersnygg! Påminde verkligen om hallonsorbet. Kanske gör en efterapning, har funderat på vad jag ska göra av det rosa vågaderändertyget :)

Bustråden sa...

Vad fin klänningen blev i rosa vågade ränder och mössan är också fin!Ja solen gör mycket!